dinsdag 5 februari 2013

Handtas houding

Afgelopen weekend waren we met z'n allen boodschappen aan het doen. Niets mis mee en best gezellilg. We staan ergens te kijken en ineens hoor ik Zoon zeggen; 'Mam, hou je tas anders vast. Je bent geen 13 meer'.

Ik kijk naar mijn tas en hoe ik het vast heb. Ik vind dat ik het op een normale manier vasthoud, maar Zoon is het daar niet mee eens. Hij vertelde me nog een keer, dat alleen 'tieners' op die manier hun tas vasthouden. Tot overmaat van ramp, hoorde Dochter het gesprek en begon zich er ook mee te bemoeien.
Ik moest het maar over mijn schouder doen, want dit hoort niet hoorrrr..... (en dan volgt er ook nog eens een lange RRR, om de nadruk er op te leggen). Ik ben namelijk al oud, moeder en tot overmaat van ramp hun moeder, dus hoe durf ik.
Rollende ogen benadrukken hun mening nog even en het gezucht wat volgt geeft aan dat het heel vervelend is.

Aangezien ik geen gekke Henkie ben, heb ik het maar genegeerd en aangegeven dat hun gedachtengang niet euh geheel klopt.

Nu was ik net aan het surfen, jawel over een handtas, en wat blijkt.

De verschillende manieren van vasthouden is onderzocht! Wie had dat ooit gedacht.
Ik niet.
Maar laten we eerlijk zijn, ze onderzoeken de meest vreemde dingen tegenwoordig. Ik las een een keer een onderzoek over gapende schildpadden... Tja, wat maakt het uit hoevaak en waarom die schildpadden gapen. Iedereen gaapt dus waarom een schildpad niet.

Maar goed, die handtas.

Hij blijkt dat wanneer je je handtas bij je schouder vasthoudt, dat het macht uit schreeuwt. Zo had ik de tas dus vast....

1 opmerking: